Autisme en Eten

Tijdens deze avond neem ik je mee op reis in de wereld van het eten van jouw kind met Autisme!

Verloopt het eten bij jouw kind anders?

Is je kind kieskeurig / selectief qua eten?

Je kind eet selectief en heeft duidelijke voorkeur voor een aantal producten – iets nieuws gaat er echt niet in. Wat je ook inzet, zoals een stickerkaart, cadeautje, straf etc., het heeft geen effect.

Zit je kind niet stil aan tafel?

Pfff… super vermoeiend! Je hebt al 20x gevraagd of je kind stil wil zitten en nóg zit je kind niet stil aan tafel, hij/zij gaat steeds van tafel of blijft bewegen.

Eet je kind langzaam of niet (goed) zelfstandig?

Je kind eet langzaam. Na een kwartiertje neem je het van je kind over, want het duurt zó lang als hij/zij zelf moet eten.. Het lijkt of je kind niet (goed) zelfstandig kan eten. Misschien eet je kind of peuter alleen met afleiding of een filmpje.

Loopt je kind (evt.) achter met spraaktaal?

Je kind loopt achter met spraaktaal-ontwikkeling, in articulatie of je kind praat nog niet. Zelf kun je vaak wel verstaan wat je kind zegt omdat je deze “eigen taal” van je kind nu zo goed kent, anderen begrijpen je kind meestal niet.

Hoort deze manier van eten bij Autisme?

Je hebt je kind met Autisme al uitgebreid kunnen observeren op het gebied van eten. En er zijn een aantal dingen die je opvallen, je kind eet kieskeurig en wil geen nieuwe dingen proeven. Misschien zit je kind ook niet stil aan tafel, heeft moeite met zelfstandig eten of laat andere dingen zien.

Je hebt al gezocht op Google, zelf dingen geprobeerd en misschien ook al professionals bezocht (logo, diëtist, fysio/ergo etc.). Helaas lijkt niets echt te werken voor je kind.

Je vraagt je wel eens af of dit eetgedrag blijvend is, of dat het misschien ook anders kan zijn/worden voor je kind op het gebied van eten. Ergens diep van binnen voel je namelijk dat dit niet alles kan zijn.

“Er zit vaak zoveel meer achter het eetgedrag van een kind dan dat je op het eerste moment denkt en ziet.”

Over Inger Schuijt

Hi, ik ben Inger Schuijt en ik werk als Prikkelverwerkingstherapeut vanuit mijn eigen praktijk met Kieskeurige Eters (met én zonder “label”)! In 2014 kwam ik tijdens een leer/werkperiode bij het Curaçao Dolphin Therapy Center in aanraking met verborgen kansen in de ontwikkeling van kinderen – óók op het gebied van eten. In Nederland bleek toen nog bijna niemand te weten van deze kansen.

Ik zag dat veel ouders met hun handen in het haar zaten omtrent het eten van hun kind. Ze waren wanhopig op zoek naar iets wat hun kind kon helpen om beter te eten of namen de huidige situatie juist voor “normaal” aan, omdat ze al van alles hadden geprobeerd en niets werkte.

Daarom wil ik je tijdens deze avond meenemen in de wereld van het eten van jouw kind met Autisme en je laten zien dat er kansen liggen!

 

 

Wat deze lezing jou gaat brengen:

Z

Inzicht

Je begrijpt de voorkeuren en manieren van eten van je kind met Autisme nu veel beter.

Een ervaring

Door korte ervarings-oefeningen kun je je nóg beter voorstellen hoe jouw kind het eten ervaart.

 

Vragen stellen

Je hebt eindelijk de kans om antwoord te krijgen op de vragen waar je al zó lang mee loopt!

Meld je nu aan voor een van de komende lezingen!

Veelgestelde vragen

Over welke leeftijd kinderen gaat deze lezing?

In deze lezing richt ik mij vooral op kinderen in de leeftijd van 2,5 t/m 8 jaar met of zonder (vermoeden van) een “label” zoals Autisme of ASS!

Wat zijn de tijden van de lezing?

Inloop is vanaf 19.15 en de lezing zelf (inclusief ruimte voor vragen) is van 19.30 – 20.30

Wat is de locatie?

De locatie voor de lezing is Pand Raak in Schagen! (zie foto)

Het adres is: Laan 21, 1741 EA Schagen.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! We zijn bij een hele fijne locatie welke centraal gelegen is in Schagen en 5 min. lopen van bus en trein. Rondom de locatie is veel (gratis) parkeergelegenheid.

Hoe wordt er omgegaan met de CORONA-situatie?

In de zaal zorg ik voor voldoende afstand tussen de aanwezigen, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ook de ervaringsoefeningen zullen op de plek plaats vinden, zodat je niet per se dichtbij de ander hoeft te komen als je je hier niet fijn bij voelt.

Ik vertrouw erop dat je zelf bewuste keuzes kunt maken over je gezondheid en thuis blijft als je klachten hebt.

Wat collega’s over mij zeggen

Een aantal jaar geleden heb ik Inger leren kennen in het werkveld. Het klikte gelijk. Wat al snel duidelijk werd is dat Inger goed ziet wat een kind of jongere nodig heeft. Ze speelt daar op in met geduld en verliest hierbij de belangrijke dingen niet uit het oog. Inger is een gezellig en open persoon. Ze is niet bang voor een uitdaging en een harde werker.

Amber F.

We leerden Inger kennen als een heel vriendelijk en enthousiast persoon. Ze was altijd erg behulpzaam en bereid om te assisteren waar nodig.

Ze biedt ondersteuning op een consequent positieve en behulpzame manier en kan goed met stress omgaan. Tijdens het werk met de kinderen liet ze buitengewone zorg zien en kon ze zich heel goed aanpassen aan de werkomgeving van een interdisciplinair team van therapeuten en aan de behoeften van de internationale families. Inger is betrouwbaar, gewetensvol, flexibel, kalm en maakte een goede connectie met onze therapie kinderen en volwassenen.

We hebben er alle vertrouwen in om haar zonder voorbehoud aan te bevelen.

Curaçao Dolphin Therapy Center