Online Eetkansen Coaching

Samen stappen zetten in het eten van jouw kind via online coaching: nieuwe dingen proeven, méér rust aan tafel, je kind beter begrijpen - meer genieten van het eten!

Herken je dit bij je kind? :

u

Wil je kind niet zelf eten?

Wat je ook doet, als je kind zelf moet eten, schiet het maar niet op! Je kind valt stil of je neemt het over omdat het zo lang duurt.

u

Eet je kind langzaam?

Hap voor hap komt je kind er wel, alleen hoeveel tijd er tussen die happen zit? Om maar niet te spreken over dat je elke hap moet aansturen d.m.v. het geven van een “hint”.

u

Wil je kind geen andere dingen eten?

Het is elke keer hetzelfde feestje, variatie is er bijna niet. Het valt je op dat je kind steeds weer voor dezelfde producten kiest en angst lijkt te hebben om iets anders dan dit te proberen.

u

Heeft je kind extra voorkeuren?

Je kind wil geen warm eten, eet bijna of geen groente/fruit, of wil het eten alleen op bepaalde manieren eten.

u

Is stil zitten er niet bij?

Aan tafel heb je continu dat gewiebel, wat je er ook van zegt. Het lijkt wel of het niet aankomt, het wordt in ieder geval niet “verwerkt” daarboven! 

u

Mag het makkelijk gaan?

Het eten blijft toch een soort van gedoe/strijd, hoe graag je het ook anders zou willen zien. Je hebt ook al van alles geprobeerd, alleen er lijkt geen verandering in te komen. 

Een kindje met een ijsje vol in de mond, er zit een bruine kring om de mond van de chocoladesmaak. Het kind houdt het ijsje met 1 hand vast en kijkt in de camera.
Een gezin en familie dat heerlijk geniet van de maaltijd aan tafel. Ze heffen het glas en houden een sterretje in hun hand. Ze zien er gelukkig uit.

Jij wilt je kind helpen!

Je bent al even onderweg met het eten van je kind. Jouw kind eet al langer dan een half jaar anders dan “normaal”, misschien al sinds de geboorte of begon het “opeens” tussen het 2e en 4e jaar. Of eet je kind dan wél dan niet bepaalde producten.

Zelf heb je al verschillende dingen geprobeerd, zoals zoeken op Google en daarnaast misschien ook al professionals bezocht (zoals logo, diëtist, fysio/ergo etc.). Toch lijkt niets echt te werken.

Ook al voelt het inmiddels gewoon dat je kind zo eet, diep van binnen voel je ook dat dít niet alles kan zijn. En voel je dat er méér in je kind zit, ook al weet je niet hoe je het eruit moet halen. Daarom blijf je zoeken naar een oplossing.

Je wilt je kind graag helpen, zodat hij/zij méér kan genieten van eten! 

“Er zit zóveel kracht in jouw kind en er zijn zoveel kansen! Alleen lukt het ons soms niet meer om die te zien als we vastlopen in de situatie.

Wat jij wilt, is stappen zetten!

Om jou te mogen coachen, heb ik eerst stappen mogen zetten in mijn eigen leven. Vanaf jongs af aan heb ik verschillende ongelukken meegemaakt, waardoor ik heb ervaren dat zéker niet alles vanzelf gaat in het leven. Net als dat je omgeving je soms niet begrijpt, en dat jij dingen anders ervaart.

Het mocht mij ontzettend veel lessen en kracht brengen waardoor ik nu hier kan staan! Ik sta vol in het leven en leef mijn passie: ouders coachen op weg naar een fijnere situatie rondom het eten met hun kind dan dat ze zich voor hadden kunnen stellen.

Dit doe ik vanuit mijn professie als Prikkelverwerkingstherapeut, waarmee ik in aanraking ben gekomen in 2014 bij het Curaçao Dolphin Therapy Center toen ik daar was voor een leer/werkperiode. Hier ontdekte ik dat er superveel kansen lagen op het gebied van eten bij kinderen. Het heeft mijn leven ontzettend verrijkt en nu mag ik zelf dagelijks deze wonderen meemaken én creëren!

Een vrouw zit temidden van de varens en lacht naar de camera. Ze houdt haar armen om haar knieën en leunt relaxed achterover.

Inger Schuijt, Prikkelverwerkingstherapeut

Samen meer genieten van het eten én aan tafel!

Nieuwe dingen proeven

Na (of vaak zelfs al tijdens) dit traject gaat jouw kind nieuwe dingen proeven! Je kon het je niet voorstellen: toch bestaat het!!

Méér rust aan tafel

Je kind heeft meer rust aan tafel en komt beter tot eten. Je kind is relaxter rondom eten.

Jij begrijpt je kind beter

Na dit traject begrijp jij je kind een stuk beter. Je snapt nu precies waarom je kind altijd deed wat hij/zij deed én weet precies wat je kind nodig heeft!

Het Eetkansen Online Coachings Traject – Wat kun je verwachten?

Een traject van 3 maanden, met:

Een kleine groep ouders/moeders

Welke met hun kind met dezelfde vragen en uitdagingen zitten, zodat jullie ook van én met elkaar kunnen leren! 

Concrete tips

Waardoor je zelf stappen kunt zetten met je kind in het eten.

Een besloten Facebook-community

Ruimte om te connecten met gelijkgestemden. Zodat je je ervaringen en vragen met anderen kunt delen. Super belangrijk, en ook om te (kunnen) groeien is het belangrijk dat je de juiste mensen om je heen hebt.

Online video-modules

Zodat je de kennis én tips tot je kunt nemen vanuit je eigen omgeving (en op je eigen tempo).

Q&A's : ruimte om je vragen te stellen

Tijdens het traject heb je de tijd om samen met je kind te groeien én vragen die daarbij opkomen, te stellen. 

Een werkboek met opdrachten en vragen

Zodat je echt actief aan de slag gaat met de informatie en tips en zoveel mogelijk uit het traject haalt!

Een meisje zit op het aanrecht en houdt een glazen bak vast, waarin tomaatjes liggen. Met een hand pakt ze een tomaatje eruit.

Omdat dit de 1e ronde is, zijn er nóg geen reviews. Wel kan ik een paar andere reviews met je delen van ouders die al met mij gewerkt hebben!

Ik ben heel tevreden over hoe Inger met ons zoontje omging en hoe ze ons geholpen heeft om meer inzicht te krijgen. Ze is heel kundig en ontspannen in haar werk en begeleidde ons geduldig. De gedragsobservatie door Inger en de nabespreking daarvan heeft ons inzicht gegeven in de wisselwerking tussen alle zintuigen van onze peuter. Met behulp van praktische oefeningen proberen we nu spelenderwijs voor balans te zorgen.

A. Mokum

Onze dochter heeft autisme, geen spraak, en vaste eet- en gedragsgewoontes. Onze ervaring is dat onze dochter door de gezichtstechnieken die Inger toepaste, meer open staat voor ander voedsel. En dat ook meer proeft en eet, daar waar ze voorheen alleen een voor haar bekend eetpatroon had.

Inger is zeer enthousiast en heeft veel geduld, wij zijn zeer tevreden.

Fam. de Jong

Onze dochter heeft veel problemen op het gebied van prikkelverwerking en energie, waardoor we tegen veel obstakels opliepen. Gelukkig vonden wij Inger. Op een hele fijne en prettige manier heeft ze onze dochter geobserveerd. Met vele verschillende toepassingen heeft ze de prikkelverwerking in kaart gebracht. Daarnaast heeft ze in begrijpelijke taal aan ons als ouders inzichtelijk gemaakt wat er speelt. Ook de mogelijkheid voor de ontwikkeling werd door haar benoemd, wat perspectief bied.

We willen Inger bedanken voor alle hulp en vooral op de manier hoe ze dat gedaan heeft. Ze is heel prettig om mee samen te werken. De warmte, oprechtheid en intensiteit waarmee zij te werk gaat straalt van haar af! Ze geniet van haar werk en je ziet dat ze haar voldoening eruit haalt om de prikkelverwerking van kinderen in kaart te brengen.

Fam. Kramer

Soms zie je dingen bij je kind, vraag je om je heen en kom je eigenlijk weinig verder dan dat je een gevoel hebt. Bij mijn twee prachtige mannen loopt de spraaktaal ontwikkeling wat anders dan we normaal gewend zijn, ze hebben een vermoeden van TOS.

Op een avond kwam ik in aanraking met maatwerk met zorg en de kieskeurige eters cursus. Vanuit daar begonnen er langzaam puzzelstukjes op elkaar aan te sluiten en besloot ik contact op te nemen met Inger om te kijken naar de mogelijkheden voor een Kansen Traject.

Vanaf moment een was duidelijk dat de klik met de mannen belangrijk was, gezien de behandeling voor een kind tegelijk was. Dus een bleef er bij Inger en met de ander ging ik in de omgeving op pad. Gelukkig bleek er bij de kennismakingen al een goede match tussen de mannen en Inger.

Het traject heeft opgeleverd dat onze mannen ontzettende sprongen hebben gemaakt in de mondontwikkeling en dus de taalontwikkeling. Daarnaast zie je een van onze kinderen af en toe op momenten van prikkels vraagt om verlichting, doormiddel van een van de oefeningen.

Inger, ja is het samen met haar werken of is het samen met haar de mannen nog meer later groeien. Het traject is wel intensief, voor mij misschien extra ivm twee kinderen, maar het levert ook veel op in de ontwikkeling van de mannen. Iets waar ik zo de behoefte aan had om de kinderen nog beter te kunnen ondersteuning in hun ontwikkeling, zonder daarvoor een of andere hoogopgeleide studie te moeten doen!

Heel praktisch, concreet en vaak met een hoge fun factor waren de oefeningen van Inger. Als je als ouder een intuïtie gevoel hebt dat je, ook al is het heel klein, dingen bij je kind ziet waar je niet weer hoe je hem of haar verder kunt helpen, dan zeg ik neem de sprong. Want als je niet springt weet je nooit wat voor moois je samen met je kind kunt bereiken!

B. Vogelzang

“Inger, die haal je niet bij de Ikea, die haal je bij de feestwinkel!

Jij ben echt een feestkanon!”

Kind

Inger heeft onze zoon met autisme, prikkelgevoeligheid en ontwikkelingsachterstand begeleid. Ze beschikt over kennis en ervaring op verschillende ontwikkelingsgebieden en wist op een speelse, doch doelgerichte manier uitstekend bij zijn verschillende behoeften aan te sluiten. Daarbij maakt ze gebruik van technieken op het gebied van Sensorische Integratie en Floorplay.

Haar tips en advies (bijvoorbeeld omtrent toepassen van diepe druk technieken van Sensorische Integratie) hebben enorm geholpen. Wekelijks werden er weer flinke stappen met hem gezet. Daar komt nog bij dat hij altijd blij was om haar weer te zien! Wij raden haar van harte aan.

Fam. Janssen

Veelgestelde vragen:

Voor welke leeftijdsgroep is deze coaching?

Deze coaching is voor ouders van kids met of zonder “label” van 2,5 t/m 10 jaar, die graag stappen willen zetten met hun kind.

Je kind heeft moeite met eten of laat ander eetgedrag zien, zoals bijv:

  • geen nieuwe dingen proeven
  • enkel bekende producten eten
  • langzaam eten
  • niet stil zitten aan tafel
  • niet (goed) zelfstandig eten
Welke methode gebruik je?

De methode is zonder gebruik van én focus op eten. We werken namelijk o.a. aan de (4 stappen van de) mondontwikkeling van je kind, als je kind kieskeurig eet, loopt de mond vaak achter in ontwikkeling. 

Dit komt vaak voort uit de prikkelverwerking bij kids met én zonder “label”.

Daarnaast krijg je handvatten en tips waardoor je gaat kijken wat jouw kind nodig heeft om optimaal aan tafel te kunnen zitten én goed tot eten te kunnen komen.

Hoeveel tijd ben ik bezig met het traject?

Elke 2 weken komen er nieuwe video-modules vrij, met de video’s én opdrachten ben je maximaal een uur bezig. 

De praktische tips die je krijgt voor je kind, kun je toepassen in de tijd en het contact dat je al met je kind hebt, vaak hoef je hier dus niet speciaal tijd voor vrij te maken! 

Ook is er elke 2 weken een online Q&A waar je je vragen kunt stellen. Je kunt zelf kiezen of je hieraan deel wilt nemen om je vragen te stellen óf wilt leren van de vragen van anderen. 

Ik ga op vakantie, wat nu?

Wat lekker, geen probleem!

Omdat het traject online is, kun je de modules ook op je vakantiebestemming volgen als je wilt. Daarnaast worden de Q&A’s opgenomen zodat je deze terug kunt kijken! 

Kan ik als professional ook deelnemen?

Voor professionals start in de nabije toekomst een aparte coachingsgroep!

Heb je hier interesse in, laat dan via dit formulier je gegevens achter.

Wordt het traject vergoed?

Als je wilt weten of het traject vergoed wordt, vraag dan bij je zorgverzekering of de belastingdienst na of dit voor jouw situatie (deels) mogelijk is!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig voor dit traject.

Dit traject start weer in het najaar! – Meld je hier alvast aan!

Hey, wat tof dat je interesse hebt in dit traject!

Ik wil je vragen kort onderstaande vragen in te vullen, zodat ik zeker weet dat ik jullie kan helpen bij jullie vragen/doelen!

Als je de vragen ingevuld hebt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Goed om te weten: er zijn een beperkt aantal plekjes!

Geloof je dat wat je nu ziet bij je kind kan veranderen?

Zie je nog op andere gebieden signalen bij je kind, zo ja welke?*

Ben jij bereid om in jezelf én je kind te investeren in tijd, energie en geld?*

7 + 2 =

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in dit privacybeleid.

Gun jezelf deze kans om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is voor jouw kind!

Je bent het waard!