Home » Blog » Inspiratie » 11 November tips voor je Kieskeurige Eter

11 November tips voor je Kieskeurige Eter

door | 9 nov, 2022 | Inspiratie

Het is alweer bijna zover: 11 November! De dag dat het lampje van de lampion branden mag en de kids langs de deuren gaan om snoep op te halen. Waarschijnlijk is je kind er al (bijna) klaar voor, de lampion is gemaakt en de liedjes zijn geoefend. Toch kan 11 November bij je kind voor teleurstellingen en/of frustraties zorgen als hij/zij het opgehaalde snoep niet lust. In deze blog vind je een aantal tips!

Als je kind moeite heeft met het eten en duidelijke voorkeuren heeft, wil dat niet zeggen dat je kind niet zal genieten van Sint Maarten.

Sterker nog, veel kids vinden het maken van de lampion en het zingen van de liedjes super leuk!

Voor het eetgedeelte van deze dag deel ik hier een paar tips met je:

1. Eet vooraf

Zorg dat je voorafgaand aan het lopen met je kind of kids gegeten hebt.

Mocht het je lukken om deze dag ook nog iets klaar te maken dat je kind echt lekker vindt, dan kan dit al schelen. Vaak is het een nogal korte en chaotische middag, het volgt snel op school.

Als je kind met een gevulde buik gaat lopen, is de drang om dan snoep te eten minder groot. En de kans op teleurstelling daarmee op dat moment kleiner.

2. Voorbereiding

Het ene kind kiest gerust van alles uit bij de aangekomen deur (ook al lust je kind daar dan weining van) en het andere kind kiest niets omdat “zijn of haar (bekende) snoep” er niet tussen ligt.

Kijk of je van tevoren wat dingen in je jaszak of tas kunt doen waarvan je weet dat je kind ze wél lust.

Zodat hij/zij dan toch iets bemachtigd heeft. Kijk ook bij tip 3.

3. Ruilhandel

Eenmaal thuis aangekomen, wordt de tas op zijn kop gezet. Je kind stalt uit wat hij/zij allemaal heeft opgehaald en wil dit graag aan je laten zien (want dit had je natuurlijk nog niet gezien wink).

Trots en voldaan.

Tot je kind ziet dat er weinig tussen ligt wat hij/zij lust. Hmmm.

Tijd voor: ruilhandel!

Wat je kunt doen, is in de dagen voorafgaand aan Sint Maarten al enkele dingen die je kind lekker vind anders verpakken (kijk bijv. op Pinterest voor leuke ideën). Of evt. iets extra’s kopen/maken.

Dan neem je een dobbelsteen – zo’n grote als hier op de foto doet het altijd fantastisch.

Van tevoren spreek je af wat er gebeurt als je kind een bepaald cijfer gooit. Gooi je 4? Dan mag je een snoepje ruilen voor een (of misschien 2 kleine) ….

Wat ook echt kan helpen om de teleurstelling te verzachten, is om ijs in te zetten als “ruilmiddel”. Het is wel handig om af te spreken dat dat bijv. alleen die avond geldt.

Veel kids die kieskeurig eten, zijn namelijk wél gek op ijs.

Je kunt je kind dan 1 of meerdere snoepjes laten “ruilen” voor een bepaalde hoeveelheid ijs of bijv. 1 kleine lepel per snoepje – wees creatief!

4. Verstoppen

Wat je ook kunt doen, is dat je kind al het snoep dat hij/zij niet lust, bij jou “inlevert”. Samen tel je het snoep en kijk je hoeveel het er zijn.

Zorg dat je voor een bepaalde hoeveelheid snoep – dingen in huis hebt die je kind wél lekker vindt.

Je kind mag dan even op de gang en voor alle getelde snoepjes, verstop jij de andere dingen in de huiskamer.

Zo wordt het een ware snoep-speurtocht!

Een avontuur én dat avontuur eindigt ook nog eens met een berg lekkers waar je kind enthousiast over is!

Ik wens je een hele fijne 11 November!

Mocht je, naast dat je ziet dat je kind veel dingen niet lust, benieuwd zijn welke signalen je nog meer kunt zien op het gebied van eten – download dan GRATIS de Kieskeurige Eters Checklist!

Hierin ontdek je wat je kind je eigenlijk allemaal laat zien.

 

Bron Foto: rondjeschagen.nl

Over mij

Hallo! Ik ben Inger Schuijt en als Prikkelverwerkingstherapeut help ik jou en je kind een stap verder door in te zetten op verborgen kansen. Met deze blogs hoop ik je te inspireren!

Gerelateerde artikelen

Voedzame(re) pannenkoeken voor kinderen

Voedzame(re) pannenkoeken voor kinderen

Veel ouders van Kieskeurige Eters maken zich zorgen of hun kind wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Pannenkoeken zijn voor bijna elk kind wel favoriet, daarom lees je in deze blog een recept voor pannenkoeken met meer voedingsstoffen, een win-win!

lees verder
Wanneer je kind meer of vaak om nabijheid vraagt, kan dit erachter zitten

Wanneer je kind meer of vaak om nabijheid vraagt, kan dit erachter zitten

Misschien ken je het wel, je hebt je kind nét speelgoed gegeven zodat hij/zij even zelf kan spelen. Je bent nog geen 2 tellen weg en… “MAAM” of “PAAP”. Zucht, je dacht net 2 tellen voor jezelf te hebben. Het valt je wel op dat je kind je vaker “even iets wil laten zien” of regelmatig om hulp vraagt. In deze blog lees je wat erachter kan zitten als je kind meer om nabijheid vraagt!

lees verder
De kracht van focus: hoe jouw eigen mindset als ouder invloed heeft op (de situatie rondom het eten van) je kind

De kracht van focus: hoe jouw eigen mindset als ouder invloed heeft op (de situatie rondom het eten van) je kind

Wist je dat jouw eigen mindset invloed heeft op de ontwikkeling van je kind én daarmee ook de situatie rondom het eten? Het is super belangrijk dat je je hier bewust van bent. Jij hebt namelijk als ouder ook de bepalende factor in handen of een situatie überhaupt kan gaan veranderen of niet. In deze blog lees je er meer over én vind je een aantal tips!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin