"Kansen zijn overal!"

Over Inger Schuijt

Hey, wat leuk dat je er bent!

Op deze pagina lees je meer over mij en mijn verhaal.

Ik ben Inger Schuijt en ik werk als Prikkelverwerkingstherapeut met Kieskeurige Eters en kids die zich nét anders ontwikkelen! Eigenlijk ben ik mijn hele leven al geïnteresseerd geweest in kids die zich nét anders ontwikkelen. Tijdens mijn studies Gezondheidswetenschappen en SPH heb ik mij hier volledig in kunnen verdiepen.

Na mijn studies kreeg ik in 2014 de kans om een leer/werkperiode van 4 maanden te doen bij het Curaçao Dolphin Therapy Center. Hier kwam ik in aanraking met een ontzettend cruciaal stuk in de ontwikkeling van een kind: Prikkelverwerking. Prikkelverwerking vormt de basis van de ontwikkeling van ieder kind (met of zonder “label”), echter had ik hier nog nooit over gehoord!

Bij het Therapy Center werd veel gewerkt aan de Prikkelverwerking en zag ik hoe krachtig deze aanpak was en wat een verschil het kon maken in het leven van een kind en de ouders door hieraan te werken. Ik vond het ontzettend interessant en toen bij terugkomst in Nederland nog bijna niemand bleek te weten hiervan, werd dit mijn missie én passie!

Sindsdien heb ik mij gespecialiseerd tot Prikkelverwerkingstherapeut – ook op het gebied van Kieskeurige Eters, omdat ik dit stuk zelf MEGA interessant vind en ik weet dat super veel ouders hiermee struggelen. Vaak komen eetproblemen bij een kind voort uit deze basis en ik vind het super tof dat ik nu met anderen kan delen over de kansen die daar zijn!

Inmiddels heb ik al meer dan 10 jaar ervaring met kinderen die zich nét anders ontwikkelen en tijdens deze reis ontzettend veel tricks en tools verzameld waarmee jij als ouder effectief de ontwikkeling van jouw kind kunt stimuleren! Ook zie ik door mijn ervaring snel kleine signalen bij jouw kind, voel ik je kind goed aan in wat hij/zij nodig heeft én kan ik snel schakelen.

Vanuit mijn persoonlijke verhaal weet ik hoe het is als niets lijkt te werken, om niet begrepen te worden door je omgeving en professionals, dat je diep van binnen kunt voelen dat dit níet alles kan zijn – dat er meer mogelijk MOET zijn, dat je op je gevoel mag vertrouwen én doorzoekt naar oplossingen. Hierdoor kan ik me nóg beter inleven in hoe het is voor jou als ouder en je nog beter begeleiden!

Want het is misschien niet altijd makkelijk, het avontuur met je kind waar je je nu in bevindt. Weet dat het jou ook iets brengt waar je je tot nu toe misschien nog niet bewust van was⁠! Deze periode brengt jou een intense kracht, drive en geloof in jezelf en mogelijkheden.

Ik geloof in de wereld van KANSEN en dat er kansen zijn voor ieder kind!

Weet dat jouw kind vaak zóveel meer kan dan je denkt en dat hij/zij alleen onze hulp nodig heeft om dit te kunnen laten zien. Ik hoop je te mogen inspireren en jou de ware potentie van je kind te laten zien!

Liefs, Inger

 

 

Volg mij op Social Media:

Hoe anderen het werken met mij ervaren hebben

We leerden Inger kennen als een heel vriendelijk en enthousiast persoon. Ze was altijd erg behulpzaam en bereid om te assisteren waar nodig.

Ze biedt ondersteuning op een consequent positieve en behulpzame manier en kan goed met stress omgaan. Tijdens het werk met de kinderen liet ze buitengewone zorg zien en kon ze zich heel goed aanpassen aan de werkomgeving van een interdisciplinair team van therapeuten en aan de behoeften van de internationale families. Inger is betrouwbaar, gewetensvol, flexibel, kalm en maakte een goede connectie met onze therapie kinderen en volwassenen.

We hebben er alle vertrouwen in om haar zonder voorbehoud aan te bevelen.

Curaçao Dolphin Therapy Center

Wil jij samen met mij kijken wat er voor jouw kind mogelijk is?