Lezing over Kieskeurige Eters

Tijdens deze avond ontdek jij meer over jouw Kieskeurige Eter en de oorzaak achter dit "eetgedrag"!

Verloopt het eten bij jouw kind anders?

Is je kind kieskeurig / selectief qua eten?

Je kind eet selectief en heeft duidelijke voorkeur voor een aantal producten – iets nieuws gaat er echt niet in. Wat je ook inzet, zoals een stickerkaart, cadeautje, straf etc., het heeft geen effect.

Zit je kind niet stil aan tafel?

Pfff… super vermoeiend! Je hebt al 20x gevraagd of je kind stil wil zitten en nóg zit je kind niet stil aan tafel, hij/zij gaat steeds van tafel of blijft bewegen.

Eet je kind langzaam of niet (goed) zelfstandig?

Je kind eet langzaam. Na een kwartiertje neem je het van je kind over, want het duurt zó lang als hij/zij zelf moet eten.. Het lijkt of je kind niet (goed) zelfstandig kan eten. Misschien eet je kind of peuter alleen met afleiding of een filmpje.

Loopt je kind (evt.) achter met spraaktaal?

Je kind loopt achter met spraaktaal-ontwikkeling, in articulatie of je kind praat nog niet. Zelf kun je vaak wel verstaan wat je kind zegt omdat je deze “eigen taal” van je kind nu zo goed kent, anderen begrijpen je kind meestal niet.

Voel jij dat er méér mogelijk moet zijn?

Jij bent al even onderweg wat betreft het eten van je kind. Je hebt al veel gezocht naar informatie en handvatten, bijv. op Google, hebt professionals bezocht (logo, diëtist, fysio/ergo etc.) en zelf al dingen geprobeerd. Toch lijkt niets echt te werken en zien anderen niet altijd wat jíj ziet bij je kind – je voelt je niet altijd begrepen.

Diep van binnen voel jij dat dit niet alles kan zijn, er moet méér mogelijk zijn én meer in je kind zitten – je weet alleen niet hoe je het eruit moet halen. Naast je baan of eigen bedrijf, je gezin, en toch wel wat extra zorg voor je kind, blijf je zoeken naar een oplossing.

Je wilt graag weten wat er achter dit eetgedrag van je kind zit en samen met je gezin meer kunnen genieten van de maaltijd!

“Tijdens deze lezing neem ik je mee in de wereld van jouw Kieskeurige Eter! Weet dat er vaak veel meer mogelijk is voor je kind dan je denkt.”

Over Inger Schuijt

Hi, ik ben Inger Schuijt en ik werk als Prikkelverwerkingstherapeut vanuit mijn eigen praktijk met Kieskeurige Eters (met én zonder “label”)! In 2014 veranderde mijn leven tijdens een leer/werkperiode van 4 maanden bij het Curaçao Dolphin Therapy Center en vond ik mijn passie. Ik ontdekte hier over een cruciaal stuk in de ontwikkeling van ieder kind.

Van waaruit veel eetproblemen bij kinderen met én zonder “label” (kunnen) ontstaan. Er zit vaak veel meer achter dit eet”gedrag” dan dat je op het eerste gezicht denkt!

Helaas weten nog ontzettend weinig ouders en professionals hiervan. Tijdens de lezing neem ik je mee in de wereld van jouw Kieskeurige Eter!

 

 

Wat deze lezing jou gaat brengen:

Een ervaring

Door een aantal ervarings-oefeningen die we gaan doen (op de plek), kun jij je nóg beter voorstellen hoe het is voor je kind om moeite te hebben met eten!

 

Z

Duidelijkheid

Je begrijpt de wereld van jouw Kieskeurige Eter nu veel beter en kunt het “gedrag” dat je ziet beter plaatsen.

Vragen stellen

Je hebt eindelijk de kans om antwoord te krijgen op de vragen waar je al zó lang mee loopt!

Ervaringen van klanten:

Onze dochter heeft autisme, geen spraak, en vaste eet- en gedragsgewoontes. Onze ervaring is dat onze dochter door de gezichtstechnieken die Inger toepaste, meer open staat voor ander voedsel. En dat ook meer proeft en eet, daar waar ze voorheen alleen een voor haar bekend eetpatroon had.

Inger is zeer enthousiast en heeft veel geduld, wij zijn zeer tevreden.

Fam. de Jong

“Inger, die haal je niet bij de Ikea, die haal je bij de feestwinkel!

Jij ben echt een feestkanon!”

Kind

Wil jij er ook bij zijn op 27 maart 19.30 in Schagen?

Meld je dan aan via onderstaande knop!

Veelgestelde vragen

Over welke leeftijd kinderen gaat deze lezing?

In deze lezing richt ik mij vooral op kinderen in de leeftijd van 2,5 t/m 8 jaar met of zonder (vermoeden van) een “label”!

Wat zijn de tijden van de lezing?

Inloop is vanaf 19.15 en de lezing zelf (inclusief ruimte voor vragen) is van 19.30 – 20.45

Wat is de locatie?

De locatie voor de lezing is Pand Raak in Schagen! (zie foto)

Het adres is: Laan 21, 1741 EA Schagen.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! We zijn bij een hele fijne locatie welke centraal gelegen is in Schagen en 5 min. lopen van bus en trein. Rondom de locatie is veel (gratis) parkeergelegenheid.

Hoe wordt er omgegaan met de CORONA-situatie?

In de zaal zorg ik voor voldoende afstand tussen de aanwezigen, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ook de ervaringsoefeningen zullen op de plek plaats vinden, zodat je niet per se dichtbij de ander hoeft te komen als je je hier niet fijn bij voelt.

Ik vertrouw erop dat je zelf bewuste keuzes kunt maken over je gezondheid en thuis blijft als je klachten hebt.

Wat collega’s over mij zeggen

Een aantal jaar geleden heb ik Inger leren kennen in het werkveld. Het klikte gelijk. Wat al snel duidelijk werd is dat Inger goed ziet wat een kind of jongere nodig heeft. Ze speelt daar op in met geduld en verliest hierbij de belangrijke dingen niet uit het oog. Inger is een gezellig en open persoon. Ze is niet bang voor een uitdaging en een harde werker.

Amber F.

We leerden Inger kennen als een heel vriendelijk en enthousiast persoon. Ze was altijd erg behulpzaam en bereid om te assisteren waar nodig.

Ze biedt ondersteuning op een consequent positieve en behulpzame manier en kan goed met stress omgaan. Tijdens het werk met de kinderen liet ze buitengewone zorg zien en kon ze zich heel goed aanpassen aan de werkomgeving van een interdisciplinair team van therapeuten en aan de behoeften van de internationale families. Inger is betrouwbaar, gewetensvol, flexibel, kalm en maakte een goede connectie met onze therapie kinderen en volwassenen.

We hebben er alle vertrouwen in om haar zonder voorbehoud aan te bevelen.

Curaçao Dolphin Therapy Center