Presentatie over Prikkelverwerking

Ontdek én ervaar wat deze basis zo belangrijk maakt voor de ontwikkeling van je kind, en hoe verschillende signalen/gedragingen hieruit kunnen ontstaan als het lichaam van je kind zich anders ontwikkelt

Heb jij het gevoel dat jouw kind (2,5 – 12 jaar) zich anders gedraagt of ontwikkelt?

N

Op 1 of meerdere gebieden?

Zoals bijv. tijdens eten, spel, verzorging, spraak-taal, leren, contact, concentratie, zelfstandigheid, slapen, zindelijkheid, beweging, aanraken, energie etc.

N

Maar weet je niet waar dat hem in zit?

Elke keer denk je nét je kind te begrijpen en dan doet hij/zij toch weer iets waardoor je denkt “Waarom begrijp ik mijn eigen kind nu niet?” Je voelt twijfel bij jezelf of je de dingen wel goed ziet.

N

En komt er maar geen verbetering?

Pfff… wat je ook probeert: straffen, belonen, pedagogische aanpak, de hulp van professionals etc. Het werkt allemaal niet! Je hebt al van alles geprobeerd.

Dan is deze presentatie voor jou!

Hoe fijn zou het zijn als je eindelijk weet waar de signalen die jij bij je kind voelt en ziet vandaan komen? Misschien zijn bepaalde dingen of gedrag zelfs gewoon voor jou geworden, wat eigenlijk signalen of hulpvragen zijn van je kind. Veel kinderen (met of zonder “label”) hebben namelijk problemen in de Prikkelverwerking, zonder dat ouders dit weten. En lopen ze daardoor vast in hun ontwikkeling. Veel ouders hebben al van alles geprobeerd maar niets werkt(e).

Ik nodig je uit om mee te gaan op ontdekkingstocht tijdens deze presentatie en te leren over deze ontzettend belangrijke basis van de ontwikkeling van je kind! Na deze middag zul jij je kind beter begrijpen doordat je inzichten hebt opgedaan én hebt ervaren door eenvoudige oefeningen hoe het voelt als je lichaam anders met prikkels/informatie omgaat! Ook begrijp je waarom de al geprobeerde (pedagogische) oplossingen niet werken voor je kind.

“Mijn missie is om ouders te laten zien dat er verborgen kansen liggen in de basis van de ontwikkeling van hun kind en dat er van daaruit veel mogelijkheden zijn tot groei.”

Over Inger

Hi! Ik ben Inger Schuijt en als Prikkelverwerkingstherapeut coach ik met veel enthousiasme anders ontwikkelende kinderen en hun ouders naar een stap verder in de ontwikkeling! Tijdens een leer/werkperiode bij het Curaçao Dolphin Therapy Center in 2014 kwam ik in aanraking met Prikkelverwerking en ontdekte ik hoeveel verborgen mogelijkheden hier lagen voor kinderen die zich anders ontwikkelden. Ook merkte ik hoe weinig mensen hier eigenlijk vanaf wisten. Daarom deel ik graag met jou als ouder deze wereld aan mogelijkheden!

Het mooie is namelijk dat je kind veel meer kan dan dat wij denken! Alleen omdat hij/zij in de basis vastloopt, ontstaan er hulpvragen/signalen en stagneert de ontwikkeling op 1 of meerdere gebieden. Hoe fijn is het om te ontdekken waarom deze signalen ontstaan en dat het mogelijk is om hier verandering in te creëren?

Hoe ouders de samenwerking ervaren hebben

Onze ervaring is dat onze dochter door de gezichtstechnieken van de Sensorische Integratie die Inger toepaste, meer open staat voor ander voedsel. En dat ook meer proeft en eet, daar waar ze voorheen alleen een voor haar bekend eetpatroon had.

Met Prikkelverwerking heeft Inger veel ervaring en deelt deze technieken zodat wij er thuis ook zelf verder mee kunnen. Ze is zeer enthousiast en heeft veel geduld, wij zijn zeer tevreden.

Fam. De Jong

We willen Inger bedanken voor alle hulp en vooral op de manier hoe ze dat gedaan heeft. Ze is heel prettig om mee samen te werken. De warmte, oprechtheid en intensiteit waarmee zij te werk gaat straalt van haar af! Ze geniet van haar werk en je ziet dat ze haar voldoening eruit haalt om de prikkelverwerking van kinderen in kaart te brengen en dit op een goede en eenvoudige manier over te dragen aan ouders.

Fam. Kramer

Inger beschikt over kennis en ervaring op verschillende ontwikkelingsgebieden en wist op een speelse, doch doelgerichte manier uitstekend bij de verschillende behoeften van onze zoon aan te sluiten. Daarbij maakt ze gebruik van technieken op het gebied van Sensorische Integratie en Floorplay.

Haar tips en advies (bijvoorbeeld omtrent toepassen van diepe druk technieken van Sensorische Integratie) hebben enorm geholpen.

Fam. Janssen

“Inger, die haal je niet bij de Ikea, die haal je bij de feestwinkel!

Jij ben echt een feestkanon!”

Kind

Ik ben heel tevreden over hoe Inger met ons zoontje omging en hoe ze ons geholpen heeft om meer inzicht te krijgen. Ze is heel kundig en ontspannen in haar werk en begeleidde ons geduldig.

A. Mokum

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer dan hier je plek!

Klik op de witte balk en de rest wijst zich vanzelf!

Op dit moment staan er geen lezingen in de planning. Wil je graag een lezing bijwonen?

Stuur dan een bericht naar info@kieskeurige-eters.nl

Veelgestelde vragen

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Jazeker! We zijn bij een hele fijne locatie welke 5 min. lopen van bus en trein is én waar veel (gratis) parkeergelegenheid is. 

Hoe wordt er omgegaan met de CORONA-situatie?

In de zaal zorg ik voor voldoende afstand tussen de aanwezigen, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ook de ervaringsoefeningen zullen op de plek plaats vinden, zodat je niet per se dichtbij de ander hoeft te komen als je je hier niet fijn bij voelt.

Ik vertrouw erop dat je zelf bewuste keuzes kunt maken over je gezondheid en thuis blijft als je klachten hebt.

Wat collega’s over mij zeggen

Een aantal jaar geleden heb ik Inger leren kennen in het werkveld. Het klikte gelijk. Wat al snel duidelijk werd is dat Inger goed ziet wat een kind of jongere nodig heeft. Ze speelt daar op in met geduld en verliest hierbij de belangrijke dingen niet uit het oog. Inger is een gezellig en open persoon. Ze is niet bang voor een uitdaging en een harde werker.

Amber F.

We leerden Inger kennen als een heel vriendelijk en enthousiast persoon. Ze was altijd erg behulpzaam en bereid om te assisteren waar nodig.

Ze biedt ondersteuning op een consequent positieve en behulpzame manier en kan goed met stress omgaan. Tijdens het werk met de kinderen liet ze buitengewone zorg zien en kon ze zich heel goed aanpassen aan de werkomgeving van een interdisciplinair team van therapeuten en aan de behoeften van de internationale families. Inger is betrouwbaar, gewetensvol, flexibel, kalm en maakte een goede connectie met onze therapie kinderen en volwassenen.

We hebben er alle vertrouwen in om haar zonder voorbehoud aan te bevelen.

Curaçao Dolphin Therapy Center